Emil van der Wal

Emil was op zoek naar een nieuwe omgeving waarin hij zich verder kon ontwikkelen. Samen kon werken met vakgenoten en toch volledig zelfstandig kon zijn. Dit heeft hij gevonden bij KWD. KWD’ers zijn actief en betrokken en werken samen aan resultaat met ruimte voor ontspanning.

 
 

Kennismaking met KWD

Vanuit mijn IPMA activiteiten en het bijwonen van verschillende lezingen over de jaren heen, had ik KWD leren kennen als een professionele organisatie met zeer ervaren en leuke professionals. Tijdens de Projectmanagementparade van 2013 raakte ik aan de praat met Gerard en we kwamen allebei tot de conclusie dat KWD weleens de juiste match kon zijn. Na gesprekken met verschillende toekomstige collega’s, noemden ze ook wel de sollicitatieronde, wist ik het: deze club past bij mij en ik ga me hier zeker thuis voelen. Naast de enorme kennis en ervaring die over de verschillende collega’s verdeeld is, is het ook een leuk team. We werken samen aan verschillende thema’s, hebben kennisdelingsavonden en zelfs hele dagen. Op de website had ik aan de case-stories al gezien dat er serieuze projecten gedaan werden en dat sprak mij wel aan. Net weer anders en uitdagender dan bij mijn toenmalige werkgever. En ik krijg ook alle vrijheid om die naar eigen inzicht in te vullen. Lukt dat niet dan vraag ik mijn collega’s om ‘even mee te denken’.

Voorwaarden

Alle bedrijven beloven goede arbeidsvoorwaarden, maar ik had gehoord dat KWD ook net even wat extra bijzondere dingen doet. Eens per kwartaal hebben we onze zogenaamde ‘vakdagen’ met alle collega’s. De avond ervoor een teambuilding activiteit, een etentje met elkaar en naborrelen. De vakdag staat in het teken van kennisdelen. Dat kan gaan over een project, thema of het oefenen van één van de vele workshops die we ontwikkelen en geven.

Ontwikkeling

Ontwikkelen doe jezelf, de mate waarin je daarvoor openstaat is bepalend hoe je jezelf ontwikkeld. Mijn collega’s hebben ervaring op heel veel verschillende gebieden en als ik het even niet weet spar ik met ze om weer een stap verder te komen. Vooral met onze Agile experts ‘spar’ ik geregeld voor tips en trucs. Het wiel opnieuw uitvinden ben ik niet van. Hulp vragen aan anderen is meer mijn stijl. Ik hergebruik graag goede ideeën en bewezen prestaties, waarvan ik dan weer die dingen uitpak die het beste in mijn eigen projecten passen. Ik vind het erg mooi dat ik hulp kan vragen aan collega’s die SCRUM, SAFe, PMI-ACP gecertificeerd zijn en dat ook dagelijks toepassen.

Het bijhouden van de laatste ontwikkelingen heb je ook zelf de hand in. Van ‘basis’ certificeringen en trainingen als PMI-ACP, IPMA-C, Prince2, LEAN, Agile, MSP, tot beter leren presenteren en trajecten om je als persoon beter te kunnen ontwikkelen. Alles is mogelijk. Zelf zoek ik een mix tussen trainingen, thema bijeenkomsten, kennisdeling (intern en extern) en internet om mijn kennisniveau op pijl te houden. Dat werkt voor mij het beste en die ruimte krijg ik ook.

Wil jij werken bij KWD?

Ben jij een ervaren projectmanager? Weet jij in moeilijke omstandigheden samen met je opdrachtgever en je team successen te behalen in complexe projecten?

Solliciteer nu!